In de wijk Berg en Bos heeft Henk Wegerif vele villa's gebouwd. Wat opvalt is dat er geen sprake is van een heel herkenbare uniforme stijl, hoewel bepaalde elementen vaak terugkeren in zijn ontwerpen. De ontwerpen zijn vooral gericht op een goede positionering van ruimte ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de zon.
Daarnaast is overal veel aandacht voor detaillering en verfraaiende elementen.
We lopen een aantal villa's langs.
"Spitshuize"
Dit fraai gelegen gebouw in Berg en Bos is door Wegerif gebouwd in 1911 in opdracht van mw. J.H.E. Beschero-Nortier en later in 2021 nogmaals in opdracht van dezelfde mevrouw verbouwd en uitgebreid. 
Aan dezelfde straat als "Spitshuize" is onderstaande woning te vinden. Een geheel andere bouwstijl, waarbij het door Wegerif vaker gebruikte drie-beuken-model terugkomt. Centraal gelegen de overdekte entree, welke toegang geeft tot het leefgedeelte, met aan de voorzijde uitkragende erkers om meer daglicht in de woning te brengen.
"Het Valkhof"
Elders in de wijk Berg en Bos staat "Het Valkhof". Een in 1916 voor zijn schoonvader ontworpen en gebouwde villa op een mooie hoek gelegen, waarbij het mooi in elkaar overlopen van de verschillende delen van het rieten dak opvalt. Ook is hier mooi gebruik gemaakt van glas-in-lood voor de detaillering.
Entree met naam woning
Entree met naam woning
Een enigszins vergelijkbare villa is door Wegerif gebouwd aan de Vonderlaan. Opnieuw een woning met een gecompliceerd rieten dak en veel glas-in-lood ramen.
Hiermee eindigt de impressie van het werk van Wegerif in de wijk Berg en Bos. Wilt u door naar andere gebouwen of terug naar het begin gebruik dan één van de onderstaande knoppen of het menu.
Back to Top