​​​​​​​"De Zeeuwshe knoop"
In 1909 ontwierp Chris Wegerif zijn eerste huis voor zijn vriend Piet Puype aan de Tutein Nolteniusstraat 14. Het huis is genaamd "de Zeeuwshe Knoop", wat verwijst naar de Zeeuwse afkomst van de familie Puype. Voor dit huis ontwierp hij ook de meubels en het interieur. Piet Puype was naast tekenleraar aan de Ambachtschool ook kunstenaar en in 1913 bouwde Chris Wegerif een apart atelier achter het huis.
In de gevelornamenten zijn de initialen van zowel de opdrachtgever (Piet Puype) als de architect (Chris Wegerif) te zien. In het ornament boven de deur is het hoofd van een zeeuwse vrouw in klederdracht te herkennen.
Het huis is vanaf 2016 gerenoveerd en verduurzaamd. Dit is zeer zorgvuldig gebeurd, zodat het uiterlijk volledig bewaard bleef. De dakkapel lijkt misschien te storen, maar ook in het oorspronkelijke ontwerp was een dakkapel aanwezig.
Back to Top